- Don Julio González szenvedélye inspirálta a világ első prémium Tequila előállításában.
- 1942 óta gyártják a Don Julio Tequilát.
- A lepárló megépítéséhez egy helyi gazdag üzletember adott neki kölcsönt.
- Don Julio González meggyőződése a kiváló minőség, nem pedig a mennyiség volt, amit mind a mai napig követnek.
- minden egyes agave csemetének elegendő helyet biztosítanak a maximális kifejlődéshez.
- csakis a legzamatosabb (Blue Weber Agave) Piña-kat szüretelik, majd egy lassú 72 órás pörkölési folyamatnak vetik alá. Az eredmény egy lágyabb, ízekben gazdagabb és minden kétséget kizárólag egy magasabb minőség.
- A palackozás során szakított az addigi hagyományokkal és az addigra elterjedt hosszú palackok helyett egy kisebb üvegformát választott.
- Minden egyes üveget egy "NOM" számmal látnak el, ami az úgynevezett "Hitelességi Pecsét".
- Miután Don Julio González sikeres lett, Jalisco megyében létrehozta a saját lepárlóját, ahol generációk folytathatják egy olyan ember szenvedélyét, aki megreformálta a Tequila iparágát.
Szüretelés
- Jalisco megye La Primavera nevű felvidékén állítják elő a Don Julio Tequilát, ahol a mikroklíma, valamint ásványi anyagokban gazdag talaj lehetővé teszi a kék agave számára a tökéletes fejlődést.
- 7-10 éves agavékat gondos odafigyelés mellett szüretelik a Jimadorok.
- Bár nem tűnik nehéznek, de a Jimadorok generációkon keresztül tökéletesítik a szaktudásukat, hogy igazán jártasak legyenek az agave szüretelésében.
- A Jimadorok Mexikó nagyra becsült szakemberei közé tartoznak. Minden egyes kék agavét kézzel szüretelnek, majd megtisztítják pengeéles leveleiktől, hogy hozzájussanak a kiváló minőségű agave levéhez (aguamiel).
Tradicionális lassú főzés
- A leszüretelt Piña-kat harmadolják, negyedelik, majd tradicionális kemencékben lassú hőfokon 72 óráig párolják, sütik, hogy hozzájussanak a kiváló minőségű agave levéhez.
- 1 üveg Don Julio Tequilához körülbelül 4 kg kék agave szükséges.
Érlelés
- az érleléshez amerikai fehér tölgyfahordókat használnak.
- az érlelés során gondos odafigyelést fordítanak a megfelelő hőmérsékletre, illetve páratartalomra.
Don Julio termékei
Don Julio Blanco Tequila
- minden egyes Don Juli termék a Blanco-ból indul.
- friss agave aromák, valamint egy csipetnyi citrus jegyek, mint pl a citrom a lime, valamint a grapefruit teszik ellenállhatatlanná a Blanco-t
Don Julio Reposado Tequila
- 8 hónapig érlelik amerikai fehér tölgyfahordókban, aminek köszönheti az arany- ámbra színét, valamint az igen gazdag lágy lecsengését.
Don Julio Añejo Tequila
- kisebb adagokban érlelik 18 hónapig a Tequilát, aminek köszönhetően különleges gazdag, valamint komplex aromák jellemzik.
- Tökéletes egyensúlyt képeznek az agave, a fás és a vaníliás jegyek.
Don Julio 70 Añejo Claro Tequila
- 70 év szaktudását hordozza magában.
- A Blanco lágyságától a Añejo összetetségéig minden megtalálható ebben a termékben.
- 18 hónapig érlelik, majd óvatosan átszűrik, hogy előjöjjenek a friss agave aromák.
Don Julio 1942 Tequila
- Egy speciális kiadás az exklúzív koktélbárok, éttermek és éjszakai szórakozóhelyek számára.
- Kis mennyiségben állítják elő.
- Minimum 2,5 évig érlelik
- gazdag csokoládé és karamell illataromákkal rendelkezik.
- Ízében megjelennek a tölgyes, vaníliás a pörkölt agave jegyek
Don Julio Real Tequila
- A minőség csúcsa!!!
- 3-5 évig érlelik amerikai fehér tölgyfahordókban
- az érett illataroma valamint a lágy citrus jegyek jellemzik az illatát, valamint enyhe édesség is fellelhető benne.
Forrásanyag: