2019. 11. 02. - 00:05

explorar0112 20120320

  • Don Julio González szenvedélye inspirálta a világ első prémium Tequila előállításában.
  • 1942 óta gyártják a Don Julio Tequilát.
  • A lepárló megépítéséhez egy helyi gazdag üzletember adott neki kölcsönt.
  • Don Julio González meggyőződése a kiváló minőség, nem pedig a mennyiség volt, amit mind a mai napig követnek.
    • minden egyes agave csemetének elegendő helyet biztosítanak a maximális kifejlődéshez.
    • csakis a legzamatosabb (Blue Weber Agave) Piña-kat szüretelik, majd egy lassú 72 órás pörkölési folyamatnak vetik alá. Az eredmény egy lágyabb, ízekben gazdagabb és minden kétséget kizárólag egy magasabb minőség.
  • A palackozás során szakított az addigi hagyományokkal és az addigra elterjedt hosszú palackok helyett egy kisebb üvegformát választott.
  • Minden egyes üveget egy "NOM" számmal látnak el, ami az úgynevezett "Hitelességi Pecsét".

nom

  • Miután Don Julio González sikeres lett, Jalisco megyében létrehozta a saját lepárlóját, ahol generációk folytathatják egy olyan ember szenvedélyét, aki megreformálta a Tequila iparágát.

Szüretelés

  • Jalisco megye La Primavera nevű felvidékén állítják elő a Don Julio Tequilát, ahol a mikroklíma, valamint ásványi anyagokban gazdag talaj lehetővé teszi a kék agave számára a tökéletes fejlődést.
  • 7-10 éves agavékat gondos odafigyelés mellett szüretelik a Jimadorok.
  • Bár nem tűnik nehéznek, de a Jimadorok generációkon keresztül tökéletesítik a szaktudásukat, hogy igazán jártasak legyenek az agave szüretelésében.
    • A Jimadorok Mexikó nagyra becsült szakemberei közé tartoznak. Minden egyes kék agavét kézzel szüretelnek, majd megtisztítják pengeéles leveleiktől, hogy hozzájussanak a kiváló minőségű agave levéhez (aguamiel).

Tradicionális lassú főzés

pinas

  • A leszüretelt Piña-kat harmadolják, negyedelik, majd tradicionális kemencékben lassú hőfokon 72 óráig párolják, sütik, hogy hozzájussanak a kiváló minőségű agave levéhez.
  • 1 üveg Don Julio Tequilához körülbelül 4 kg kék agave szükséges.

Érlelés

tequila-don-julio

  • az érleléshez amerikai fehér tölgyfahordókat használnak.
  • az érlelés során gondos odafigyelést fordítanak a megfelelő hőmérsékletre, illetve páratartalomra.

rpHV7TUVOpU">

Don Julio termékei

brandmarquee don julio

Don Julio Blanco Tequila

  • minden egyes Don Juli termék a Blanco-ból indul.
  • friss agave aromák, valamint egy csipetnyi citrus jegyek, mint pl a citrom a lime, valamint a grapefruit teszik ellenállhatatlanná a Blanco-t

Don Julio Reposado Tequila

  • 8 hónapig érlelik amerikai fehér tölgyfahordókban, aminek köszönheti az arany- ámbra színét, valamint az igen gazdag lágy lecsengését.

Don Julio Añejo Tequila

  • kisebb adagokban érlelik 18 hónapig a Tequilát, aminek köszönhetően különleges gazdag, valamint komplex aromák jellemzik.
  • Tökéletes egyensúlyt képeznek az agave, a fás és a vaníliás jegyek.

Don Julio 70 Añejo Claro Tequila

  • 70 év szaktudását hordozza magában.
  • A Blanco lágyságától a Añejo összetetségéig minden megtalálható ebben a termékben.
  • 18 hónapig érlelik, majd óvatosan átszűrik, hogy előjöjjenek a friss agave aromák.

Don Julio 1942 Tequila

  • Egy speciális kiadás az exklúzív koktélbárok, éttermek és éjszakai szórakozóhelyek számára.
  • Kis mennyiségben állítják elő.
  • Minimum 2,5 évig érlelik
  • gazdag csokoládé és karamell illataromákkal rendelkezik.
  • Ízében megjelennek a tölgyes, vaníliás a pörkölt agave jegyek

Don Julio Real Tequila

  • A minőség csúcsa!!!
  • 3-5 évig érlelik amerikai fehér tölgyfahordókban
  • az érett illataroma valamint a lágy citrus jegyek jellemzik az illatát, valamint enyhe édesség is fellelhető benne.

Forrásanyag: