2022. 02. 02. - 09:53

10 Legjobb vodka brand 2022-ben

 

Mitől jó vodka a vodka?

A vodka esetében meghatározni, hogy melyik a legjobb egy trükkös feladat. Ha úgy érezzük, hogy kicsit szubjektív vélemény alapján készül el ilyenkor a rangsor, akkor valahol igazunk van. Ha van olyan italkategória, ahol számít a marketing szerepe a sikerben, akkor az a vodka. Az én szubjektív véleményem, hogy a tökéletes vodka előállításához az alábbi 5 tényezőre ajánlott nagy hangsúlyt fektetni.

 1. Alapanyag
 2. Lepárlási technika
 3. Szűrési eljárás
 4. Hígítás - palackozás
 5. Marketing ami mindezt összefogja és eladhatóvá teszi

 


10 legjobb vodka brand.

 1. Belvedere vodka
  Belvedere vodka a Lengyelországból származik. Különleges rozst használnak az elkészítéséhez, az úgynevezett Dankowski rozst. A vodka 4x-es lepárláson megy keresztül. Ennek köszönheti elképesztő lágy, selymes karakterét.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Belvedere vodka
   
 2. Beluga vodka
  A Beluga vodka 100% búzából készül Szibériában a Mariinski lepárlóban. Nevét a világ egyik legdrágább kaviárja után kapta. A Beluga vodka a lepárlást követően ezüst és kvarchomokos szűrés , 30 napos pihentetés, majd lágy ízesítést követően kerül palackozásra. Az ízesítés zabpehellyel, mézzel bogánccsal és vaníliával történik. A pihentetés hossza minden egyes Beluga terméknél más.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Beluga vodka
   
 3. Grey Goose vodka
  Franciaország ikonikus vodka Brandje, amelyet a híres francia cognac keverőmester Francois Thibault készített el. 5x-ös lepárlással készül kiváló minőségű búzából. A Grey Goose vodka végső elkészítése és palackozása Cognac provinciában történik. A Grey Goose vodka a jól megtervezett marketingnek köszönhetően nagyon rövid idő alatt lett világsiker, amit tökéletesen alátámaszt a brand felvásárlása is. A Bacardi cég 2 milliárd dollárért vásárolta meg a brandet 2004-ben.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Grey Goose vodka

   

 4. Cîroc vodka 
  A Cîroc vodka egy újabb francia csoda. Különlegessége az alapanyagban rejlik, ami nem más, mint 2 fajta szőlő. A Cîroc vodka készítéséhez Mauzac Blanc, valamint Ugni Blanc szőlőt használnak. A Cîroc vodkát Jean-Sebastian lepárló mester a DIAEGO cég megbízásából alkotta meg Franciaországban a híres Bordeaux régióban a Maison Villevert birtokon, ami már több mint 400 éve a család tulajdonában van. A sokat emlegetett marketing szerepe a Cîroc vodka életében is nagy szerepet játszott. 2007-ben Sean Combs (Puff Daddy) partneri kapcsolatba lépet a CÎROC vodkát gyártó Diageo céggel és ezzel ő lett a CÎROC márka nagykövete. Innentől kezdve a Ciroc vodka népszerűsége rakétasebességgel emelkedett.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Ciroc vodka

   

 5. Absolut vodka
  Az Absolut vodka Svédországl Åhus nevű városából származó vodka brand, amit téli búzából készítenek. Az Absolut vodka prémium terméke az Absolut Elyx, aminek az előállításához közel 600 éves múlttal rendelkező téli búzát használnak. A lepárláshoz 1921.ben készült egyedi rézlepárló berendezést használnak.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Absolut vodka
 6. Smirnoff vodka
  A Smiroff vodka a világ legjobban értékesített prémium vodka brandje. A Smirnoff vodka kezdete a 19 sz. elejére Moszkvába nyúlik vissza. A Smirnoff vodkát kukoricából készül. A Smirnoff vodkához használtak először aktív faszenes szűrési eljárást. 100% Kosher és glutén mentes. A Smirnoff vodka sikerének a története ékesszóló példája annak, hogy a marketingnek milyen nagy szerepe is van a vodka brandek népszerűségében.
  “White Whiskey No smell, no taste”
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Smirnoff vodka

   

 7. Russian Standard vodka 
  A Russian standard vodka megalkotója az orosz származású milliárdos üzletember Roustam Tariko. 1998-ban hozta létre Oroszország elsőszámú vodkáját, amit mára több, mint 80 országban forgalmaznak. A Russian Standard vodka Szentpéterváron készül 1894-es sztenderdek alapján. Létrehozásában a legfőbb inspirációt Dimitri Mendeleev munkássága jelentette. Téli búzából készül és előállítása során a Ladoga tó kristálytiszta vízét használják fel.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Russian Standard vodka

   

 8. Reyka vodka
  A Reyka vodka Izlandról származik. Importált árpából készül és egy replika Carter-Head lepárlóban készül. A 2.800 liter mennyiségű vodkát lávakövön szűrik át. Érdekesség, hogy a lepárló működtetése geotermikus fűtéssel történik.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Reyka vodka

   

 9. Haku vodka 
  A Haku vodka kézműves, prémium japán vodka. A Haku vodka a híres japán Suntory vállalat prémium terméke. A Haku vodka előállításához 100% fehér rizst használnak. Lepárlást követően bambuszszén szűrést alkalmaznak a különleges ízvilág elérése érdekében.  A Suntory cég számára nem a Haku volt az első vodka brand. 1956-ban jelent meg a Suntory ház első vodkája a Hermes vodka.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Haku vodka

   

 10. Crytal Head vodka
  A híres Hollywoodi sztár, Daniel Edward Ackroyd, valamint John Alexander amerikai festő művész nevéhez fűződik. A Crystal Head vodkát 2008-ban mutatták be az USA-ban egyidőben az Indiana Jones kristálykoponya királyság című film premierjével.
  A Crystal Head vodka Újfundlandi lepárlóban 4x-es lepárlással és 7x-es szűréssel készül úgynevezett “Peaches & Cream” kukoricából. Érdekesség, hogy az utolsó 3 szűrés Herkimen gyémánton keresztül történik. 100% Kosher vodka kategóriába tartozik.
   10 legjobb vodka brand - Passion & Spirit - Crystal Head vodka

Ismerje meg a vodka eredetét

 

 

 

Cimkék