KI NO BI Kyoto Dry Gin (Gin)

 1. A Kyoto lepárló Japán első igazán autentikus kisipari gin lepárlója.
 2. Minami-ku-ban helyezkedik el, ami Kyoto déli részén található.
 3. KI NO BI jelentése (The beauty of the seasons- az évszakok szépsége). Egy figyelemre méltó száraz gin, amely egyedi japán ízjegyekkel teljesül ki és ezáltal válik egy igazán kiváló párlattá.
 4. Kyotoban párolják le, keverik ki, illetve palackozzák.
 5. Előállítása során Japán alkotóelemeket használnak fel, mint például Kyoto északi részéről származó sárga yuzut (yellow yuzu), a hinoki faforgácsot, amit a híres japán ciprusfából állítanak elő, továbbá bambuszt, a híres Gyokuro zöld teát, valamint a japánborsot (Green Sansho berry).
 6. Az alkotóelemeket 6 különböző kategóriába sorolják. Minden kategóriát külön-külön párolnak le majd a keverőmester állítja össze a tökéletes KI NO BI gint.  
  1. Base (alap): Juniper Berry (borókabogyó), Orris (nőszirom), Hinoki
  2. Citrus: Yuzu, citrom
  3. Tea: Gyokuro zöld tea
  4. Spice (fűszer): gyömbér
  5. Fruity & Floral (gyümölcsös, virágos): Red Shiso leaves, bamboo leaves
  6. Herbal: Sansho pepper (japánbors), kinome
    
 7. A KI NO BI alapárlatja egy rizs párlat. Az elkészült gint 45,7°-on palackozzák.

+

 1. JAPÁNCIPRUS: A japánok egyik szent növénye. A legenda szerint TOKUGAVA IEJASZU halála után hatalmas tömegek járultak sírjához, hogy kövekkel és lámpásokkal díszítsék sírhelyét. Egy szegény ember, akinek még lámpásra sem telt azzal fejezte ki a halott SÓGUN iránti tiszteletét, hogy fákat ültetett a sírhoz vezető út mentén: hadd védje árnyékuk a jövő zarándokait a tűző naptól.

Ezekből a japánciprusokból mára Japán egyik legszebb fasora lett: a 60–70 méter magas fák törzsének kerülete mintegy 8 méter.