Új Coca Cola üdítők
A Coca Cola, Bartenderekkel együtt működve 4 új ízesített cola változatot fejlesztett ki.
Fogyasztásukat leginkább barna párlatok mellé ajánlják.
Nézzük mit kell tudni róluk:
- No. 1 Smoky (füstös)
Bourbon whiskeyvel és érlelt rumokkal javasolják a fogyasztását.
A füstös jegyeit a különleges fűszernövényeknek köszönheti:- Ylang-Ylang (maláj nyelven a "virágok virágát" jelenti. A legdrágább parfümök alapanyaga.)
- Ambrette seed (illatos ábelfű magja)
- Peru Ballsam ( "A perubalzsamfát Közép- Dél -Amerika számos orzágában termesztik. A fák kérgéből nyerik ki a balzsamot, amely sötétbarna, szirupszerű és jellemzően vanília illatú")
- Oak Extract (tölgy kivonat)
- Guaiacwood (A Palo Santo fából nyerik ki és leginkább parfümkészítéshez használják)
Létrehozásában nagy szerepet játszott Max Venning a Three Sheets bartendere és társtulajdonos társa. http://threesheets-bar.com/instagram/
- No. 2 Spicy (fűszeres)
Fogyyasztását skót whiskyvel, repsado/aňejo tequilával, valamint érlelt rummal javasolják.
Különleges fűszeres ízvilágát az alábbi alapanyagoknak köszönheti:- Gyömbérnek
- Rozmaringnak
- Limenak
- Jázminnak
- Jalapeňonak
A létrehozásában a híres A barcelonai Antigua Compaňia De Las Indias bartendere Adriana Chía vett részt, http://lasindiascocktailbar.com valamint az ikonikus londoni Savoy Hotel bartendere Pippa Guy. https://www.thesavoylondon.com/restaurant/american-bar/
- No. 3 Herbal (gyógynövényes)
Fogyasztását cognac és skót whiskyvel ajánlják.
Ezt a változatott Antoni Naranjo a barcelonai Dr. Stravinsky bár Bar manager közreműködésével készítették el.
http://www.drstravinsky.cat
Az ízliválg kialakításánál felhasználták:- Komlót,
- Tagetes (bársony virágot, vagy más néven büdöskét)
- Kapor magot
- Citromfüvet.
- No. 4 Woody (fás)
Fogyasztását bourbon, straight rozs whiskeyhez, valamint fűszeres rumhoz ajánlják.
Alex Lawrence -2018: az év bartendere kategória nyertese, valamint a Porter Gin társtulajdonosa- vett részt az üdítő létrehozásában.
https://www.ginfoundry.com/gin/porters-gin/
Különleges hozzávalókat használtak fel, mint pl.:- Patchouli (Pacsuli)
- Balsam Copaiba (A Copaiba balsam a Copaifera fajhoz tartozó fák törzséből összegyűjtött anyag)
- Bazsalikom
- Vetiver (a perjefélék családjába tartozó indiai fűféle, ismertebb nevén khus-khus)
- Juzu ( Japáncitrom, ami egy Kelet- Ázsiából származó citrusféle. Egy igazán pikáns, savanykás ízű gyümölcs)
Felhasznált irodalom: