KI NO BI Kyoto Dry Gin (Gin)
- A Kyoto lepárló Japán első igazán autentikus kisipari gin lepárlója.
- Minami-ku-ban helyezkedik el, ami Kyoto déli részén található.
- KI NO BI jelentése (The beauty of the seasons- az évszakok szépsége). Egy figyelemre méltó száraz gin, amely egyedi japán ízjegyekkel teljesül ki és ezáltal válik egy igazán kiváló párlattá.
- Kyotoban párolják le, keverik ki, illetve palackozzák.
- Előállítása során Japán alkotóelemeket használnak fel, mint például Kyoto északi részéről származó sárga yuzut (yellow yuzu), a hinoki faforgácsot, amit a híres japán ciprusfából állítanak elő, továbbá bambuszt, a híres Gyokuro zöld teát, valamint a japánborsot (Green Sansho berry).
- Az alkotóelemeket 6 különböző kategóriába sorolják. Minden kategóriát külön-külön párolnak le majd a keverőmester állítja össze a tökéletes KI NO BI gint.
- Base (alap): Juniper Berry (borókabogyó), Orris (nőszirom), Hinoki
- Citrus: Yuzu, citrom
- Tea: Gyokuro zöld tea
- Spice (fűszer): gyömbér
- Fruity & Floral (gyümölcsös, virágos): Red Shiso leaves, bamboo leaves
- Herbal: Sansho pepper (japánbors), kinome
- A KI NO BI alapárlatja egy rizs párlat. Az elkészült gint 45,7°-on palackozzák.
+
- JAPÁNCIPRUS: A japánok egyik szent növénye. A legenda szerint TOKUGAVA IEJASZU halála után hatalmas tömegek járultak sírjához, hogy kövekkel és lámpásokkal díszítsék sírhelyét. Egy szegény ember, akinek még lámpásra sem telt azzal fejezte ki a halott SÓGUN iránti tiszteletét, hogy fákat ültetett a sírhoz vezető út mentén: hadd védje árnyékuk a jövő zarándokait a tűző naptól.
Ezekből a japánciprusokból mára Japán egyik legszebb fasora lett: a 60–70 méter magas fák törzsének kerülete mintegy 8 méter.